Ranbergens

Ranbergens

Februari 2010 och Stillas valpar

TaxarPosted by Kerstin och Leif 02 Feb, 2010 12:11:37
Ja, då var vi inne i februari månad, så vi närmar oss så sakta våren även om det är en bra bit dit. Snöar gör det nästan varje dag och kallt har det varit, ända ner till -33 grader. Som skönt är börjar det att bli ljusare lite längre nu. Gårdagen började med att det snöade och gjorde så i omgångar hela dagen. Visst är det fint med allt snö men det räcker nu. Kylan kan också ge sig nu, här hade avloppet till tvättstugan frusit när det var som kallast så det var bara att försöka att tina och det gick till slut. Vi var igår kväll till Jane och Tommy i Surahammar och tittade på deras ca 5½ veckor gamla taxvalpar 1 hane och 3 tikar. Mamma till dem är Rebelqueens Stilla. Stilla är dotter till SE V CH Ranbergens Anthus Flasch. Våran Fiona går nu in på sista veckan innan hon skall få sina valpar så spänningen och väntan är stor nu. Hon är konstant hungrig, har mått utmärkt under hela dräktigheten vilket har varit skönt,vi har varit med om tikar som matvägrat från vecka 3 och det är inte roligt. Valparna på kennel Rebelqueen Foto. KS

  • Comments(0)//blogg.ranbergens.se/#post109

Ja då var det julveckan

TaxarPosted by Kerstin och Leif 22 Dec, 2009 17:41:18

Tänkte såhär alldeles innan jul att lägga in några fina vinterbilder. Det har ju blivit snö som förhoppningsvis kommer att ligga kvar till jul. Har varit lite i kallaste laget med ner till -26 grader, får hoppas att det snart blir lite mildare. Inte väder för några längre utevarande, taxarna har haft bråttom in, får ta igen det när det blir skönare ute. Det är utlovat mera snö till natten så det blir troligen snöskottning imorgon.

Foto: KS-09

  • Comments(0)//blogg.ranbergens.se/#post108

Så är det snart jul.

TaxarPosted by Kerstin och Leif 06 Dec, 2009 15:31:53

Äntligen har jag hitta lösen för att kunna logga in på denna blogg. Ja, nu är det snar jul tiden har gått så fort. Tråkigt grått och vått väder är det också. Smutsiga taxar och handukar som mattor på golvet innanför dörren. I tisdags var vi till Karlstad för att para Fiona, det blev inget tyvärr inget resultat, hon var ej i höglöp så vi skall göra ett nytt försök på tisdag igen. Har varit bl.a till Strömsholms djursjukhus och tagit blodprov på henne vilket visade att det skulle vara aktuellt i början av vecka 50, så nu hoppas vi på detta. I går kväll var vi till Hållsta på funktionärsfest i Södermansläns taxklubb, god mat förrätt, varmrätt och dessert(vildsvinsstek med tillbehör) samt trevligt umgänge. Dans till orkestern Ola och jag. I morgon skall vi ha trevligt då kommer sotaren och ställer till det.

  • Comments(0)//blogg.ranbergens.se/#post107

Snart höst.

TaxarPosted by Kerstin och Leif 31 Jul, 2009 12:35:13

Ja, då var det 31 juli och Leifs dotter har namnsdag och hösten är snart här. Idag har vi sol och lite lätt vind men temperaturen är lagom 22 grader. Senaste dagarna har gått åt till gräsklippning mm. Det är inte bara lata dagar under sommaren trädgården skall ha sin skötsel, tyvärr växer det rätt bra när det regnar. Man får inte göra som grannen låta trädgården börja växa igen. Några som blir glada när gräsmattan är nyklippt är våra små fyrbenta vänner taxarna, gräset smakar så gott. Gazza hade en stor hög i munnen när hon vände sig om och tittade på mig och såg ut som hon sa "titta vad jag har" men det åkte fort bort. Vi har också fått bilder från semesterledig son med familj. Tydligen har det varit dåligt badväder när man måste ta på sig en torrdräkt för ett dopp i Vättern.

Foto: Övre bilderna Ninni Säll övriga Kerstin Säll

  • Comments(1)//blogg.ranbergens.se/#post106

Regnet har satt sina spår.

TaxarPosted by Kerstin och Leif 16 Jul, 2009 19:06:27

Idag fick vi bilder från sonhustrun som är med familjen på Camp Norberg. Där har regnet verkligen vräkt ner i förra veckan. Vattnet har inte försvunnit ännu.

Nedre bilden: Stigen som går ner till sjön Noren
Foto: Ninni Säll

  • Comments(1)//blogg.ranbergens.se/#post105

Åska och regn nattspår.

TaxarPosted by Kerstin och Leif 06 Jul, 2009 12:16:32

Då har ännu en helg gått. Efter 2 veckor med en extrem värme så är nu värmen över för denna gång. Men istället fick vi en helg med kraftigt åskväder och hällande regn. Vi skulle på fredagen åka till Härad och döma nattspår åskan började höras vi 17 tiden när vi packade in hundarna i bilen och övrig packning i husvagen för att ge oss av. När vi kom fram till Härad begav vi oss ut till skogen för att reka nåra av våra tidigare spår men åkte tillbaka vid 21 tiden då det började att regna och sedan bröt helvetet lös. Sedan åskade det hela natten så det blev dåligt med sömn. Lördag morgon var det åter dags att ge sig iväg till skogs för att bloda spåren och där var det myggplåga istället, men allt gick bra. Var senare på dagen hemma hos domare Anders i Strängnäs och åt en god lunch som bestod av grillat och mycket annat gott. Efter detta åkte övriga domare till skjutbanan för att skjuta lerduvor, men vi åkte till våra hundar. Samlingen var kl 21 för att åter äta tillsammans med de tävlande och invänta mörkret som tur var regnade och åskade det inte denna natt. Lite före 22.30 bar det av ut till spåren. Sista domaren kom sedan tillbaka runt 01.00. Efter kollegiet var det prisutdelning. Vid 02.30 var vi på väg hem till Kårsta igen, skönt att komma hem och sova i sin säng.

  • Comments(1)//blogg.ranbergens.se/#post104

Nationaldagen 2009

TaxarPosted by Kerstin och Leif 06 Jun, 2009 11:39:20

Ja då var det lördag igen och denna lördag nationaldagen. Veckan har mest gått i regnet och blåstens tecken, kallt har det också varit. Igår blev det akut tandläkarbesök efter ett par dagar med tandvärk. Det blev tandutdragning och en dunderkur med penicillin i 10 dagar. Dagen har börjad med sol och rätt så varmt. Men det ser ut som det börjar mulna på och det är ju tråkigt. Annars skall vi inte göra så mycket utöver det vanliga.

  • Comments(0)//blogg.ranbergens.se/#post103

Söndag utan besök i skogen

TaxarPosted by Kerstin och Leif 24 May, 2009 22:51:32

Ja, då var denna söndag till ända. Den har gått i trädgårdsskötselns tecken med gräsklippning och ogräsrensning och så har taxarna fått sitt. Dagen avslutades med besök vid Sjöhaga Strömsholm för att titta på jakthundsdressyren. Ranbergens Anthus Ivory (Frasse) är deltagare där och då är det ju roligt att se hur han sköter sig. Själva var vi deltagare där för 20 år sedan då kurserna startade, antalet deltagare var då betydligt minddre än vad det är idag men vi hade trevligt. Nedan några bilder från dressyren.

  • Comments(0)//blogg.ranbergens.se/#post102
Next »